طرز تهیه آش ماست شیرازی؛ با فوت وفن یکی از خوشمزهترین آشها آشنا شوید
آش دوغ مختص اردبیلیهاست اما بیارتباط با آن، شیرازیها آش ماست دارند که آش عجیبوغریب و مقویای است.
یکی از بهترین فراوردههای تخمیری شیر، ماست است؛ بهویژه اینکه مصرف آن برای افراد حساس به لاکتوز مناسب است چون در فرایند تخمیر لاکتوز شیر به اسید لاکتوز تبدیل میشود. ماست سرشار از کلسیم است. هر ۱۰۰ گرم ماست کمچرب ۵۵ کالری و هر ۱۰۰ گرم ماست چکیده ۱۵۵ کالری انرژی دارد.
آش ماست شیرازی
۱. از چند ساعت قبل بگذارید برنج، لپه و عدس داخل آب خوب خیس بخورند. در این فاصله پیازها را نگینی کنید و نیمی از آنها را تفت دهید تا پیازداغ داشته باشید. سپس برنج و حبوبات خیس خورده را همراه با بخشی از پیاز داغ، آب گوشت (یا آب) و کمی نمک بگذارید روی حرارت نیمپز شوند.
۲. گوشت چرخ کرده و پیاز و قدری نمک و فلفل را خوب ورز دهید، به صورت کوفته قلقلیهای ریز (اندازه فندق) درست کنید و دانهدانه داخل آش بیندازید. کمی که پخته شد، سبزی آش همراه با پیازچه خرد شده و نصف مابقی پیازداغ و نعناع داغ را هم به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید تا آش جا بیفتد.
۳. ماست را در ظرف سوپخوری با مقداری نمک و فلفل بزنید تا صاف شود. سپس آش را ملاقهملاقه به ظرف سوپخوری اضافه و با آن مخلوط کنید. در پایان میتوانید از پیاز داغ، نعنا داغ و زعفران برای تزئین آن استفاده کنید.
مواد لازم
یک پیمانه برنج نیم دانه
۲ /۱ پیمانه عدس
۲ /۱ پیمانه لپه
۲ عدد پیاز
یک لیتر آب گوشت
۴۰۰ گرم سبزی آش
۱۰۰ گرم پیازچه خرد شده
۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
۲۵ گرم کره
۲ لیوان ماست
نمک و فلفل
نعنا داغ
یک ق س زعفران دم کرده
فوت وفن
در صورت عدم دسترسی به آب گوشت میتوانید از قرص عصاره گوشت استفاده کنید.
شیرازیها برای غنیسازی آش ماست، کله بره یا بره تودلی داخل آن میاندازند.
آش را به تدریج به ماست اضافه کنید. زیرا در صورت اضافه کردن یکباره امکان بریده شدن ماست وجود دارد.
آمادهسازی ۶۰ - پُخت ۳۰